Радослав Михов: Нека победи най-добрият в „България търси талант“!

Искам да покоря България със своя талант, казва в интервю за вестник "Компас" авторът на „Аз съм дърта пияница“ Радослав Михов, няколко дни след като изпълни песента си в „България търси талант“ и тя се превърна в хит. Пеят я вече дори децата в детската градина. Авторът й естествено не е дърта пияница, но пие айрян с баница. Той се гордее с това, че е българин и споделя, че обича Балкана и всичко българско, а песента се ражда на шега, докато пише друга. 

Преди две години Радослав Михов се превърна в любимец и на бургазлии с участието си в „Солени ветрове“.  Днес той си има друга банда -  Slaff и хиляди горещи почитателки. Някои от тях дори го ревнуват и нападат приятелката му. 

Той е завършил специалност Международни икономически отношения в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и работи в търговския отдел на столичен хипермаркет. Миналата година той завърши и УНСС. Сега той е специалист по интелектуална собственост, но желанието му е да се посвети на музиката. 

-Вашата песен „Аз съм дърта пияница” се превърна в хит в новия сезон на „България търси талант”. Зрителите полудяха, а видео клипът в Интернет вече бие рекорда по гледане. Очаквахте ли това?

-Да, но не в такава степен.

-Какво ви казаха Любен Дилов-син, Асен Блатечки и Ваня Цветкова след като чуха за първи път парчето?

-Че песента и аз имаме потенциал да станем хитови.

-Аз съм дърта пияница,

пия айран с баница

и поклащам си ланеца

докат’ карам бавареца.

Аз съм дърта пияница,

мярка нямам и граница

и в Балкана с раница,

без късмет, но с баница!

Това е част от песента, с която омагьосахте и журито, и публиката на „България търси талант“. Дърта пияница ли е Радо Михов, по който хиляди фенки вече въздишат? 

-Аз съм българин, който се забавлява и се радва на всичко българско и родно. Гордея се с айряна, Балкана, баницата, лютеницата, кюфтетата и шопската салата. Пия с мярка и настроение.

-Пеете още, че сте карал патки, хвърлял сте пиратки, ходил сте с шматки. Какво още бихте добавил за себе си? Коя е най-голямата ви лудория?

-Животът през лятото на село е нещо, което не се забравя, но днес все по-рядко се случва. Лудориите са много и най-вече завършващите с кръв по крайниците. Но мисля, че яка детска, селска лудория беше ловът на гущерчета, които после бързо умряха в един аквариум.

-А как се роди „Дъртата пияница“?

-Пишех си една друга песен и за почивка хванах китарата. На шега направо изпях припева,  дойде ми отвътре. После, вдъхновен от живота на българина, си написах и куплетчетата.

-Вашите почитатели от Бургас си спомнят участието ви в Летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове“. През 2012 г. очаровахте публиката на „Охлюва“ с любовни балади. Ще ги чуем ли в „България търси талант“?

-Поне една от тях ще изпея. Искам да покажа и това си лице. Смятам, че и любовните балади могат да са хит. Те просто свирят на друга струна в сърцата на хората.

-Вярвате ли, че може да спечелите реалито?

-Да, но това не ми е самоцел. Ако се яви страхотен талант с бъдеще, нека победи най-добрият!

-А на „Солени ветрове“ в Бургас ще ви видим ли отново?

-Да, мисля да се видим.

-Какво ви вдъхновява?

-Малките неща в живота - добротата и любовта към хората, към живота, към света. Тя е навсякъде, стига да си настроим приемниците както трябва.

-В интервю за бТВ в сряда споделихте, че искате да покорите България със своя талант и признахте, че използвате фрази, които служат като куки, като тази „Аз съм дърта пияница“. Много поети с китара правят същото, но песните им не се превръщат в хит. Каква все пак е формулата на успеха?

-Формулата съдържа и „въпрос на момент”. Благодарен съм на шоуто, че е отворено за всякакви таланти и за сцената, която ми дадоха. Това определено помогна за успеха на песента. 

-Завършили сте УНСС и сте специалист по интелектуална собственост. България е една от страните, в която крадците се радват на успех. Случвало ли ви се е някой да ви открадне стих, песен или идея?

-Не, ако откраднеш, ставаш смешен. В днешно време всеки може чрез Интернет да открадне всичко, но и да се разбере бързо, че е откраднато нещо. Публикувано, едно произведение вече е твое. Пък ако трябва, при кражба се водят и дела и те се печелят понякога. Все пак е хубаво авторите да се интересуват и да си научат правата, да се ориентират какво са Музикаутор, Профон и какво правят за нас.

-На „Охлюва“ водещите на „Солени ветрове“ ви представиха като фронтмена на пловдивската рок група Noise. Сега обаче живеете в София. Остава ли ви време да свирите с тази банда?

-Не, в момента свиря в моя банда в София -  Slaff. Имаме си много авторски парчета, изпълняваме и „Дърта пияница” в по-жив и поп-рок аранжимент. Може да научите повече за групата от Фейсбук на адрес https://www.facebook.com/slaffmusic.

-В „Тази сутрин“ споделихте, че веднага, след като станахте известен, фенките са ви нападнали и дори са започнали да псуват приятелката ви. Призовахте ги от ефира на бТВ да  намерят друг начин за общуване, но как реагира приятелката ви? Тежи ли й вече славата ви?

-Ами шашната е не по-малко от мен, но е нормално – нещата станаха за два дни. Тя стои до мен и ме подкрепя.

-Влюбен ли сте?

Аз съм винаги влюбен - първо в живота, а в момента и в момиче. 

-С какво я изненадахте на 8 март?

-С един самотен следобед, без медии

-А какво бихте пожелали на вашите фенове и фенки от Бургас?

-Дерзайте във вашите таланти, позволете си да бъдете обичани и обичайте със сърце!

Надявам се да се видим скоро! 

 

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com