Писател от Бургас спечели награда на „Уральский следопыт“

Посвещавам тази награда на българския фендъм, който има нужда от малко повече самочувствие и на първо време - от обединение, споделя Янчо Чолаков
Димитър МИШЕВ

Писателят Янчо Чолаков спечели наградата за най-добър хумористичен разказ на "Уральский следопыт". Той бе единственият неруски автор. Номиниран бе с два разказа, като преводът е на незабравимия бард Христо Граматиков.
Наградата „Повод для улыбки (Юмористическая фантастика)“ Чолаков спечели с „Как боги встретились с…“.
„Искам да благодаря на всички онези знайни и незнайни, които подкрепиха моята кандидатура. Но най-вече на Наско Славов, който предложи на редакцията текста за печат, както и на Радослав Филипов за безпрецедентната разгласа. И на Борис Долинго, който ми гласува доверие. Зная, че Христо Граматиков щеше да се зарадва много, без неговия превод това не би било възможно.

 Посвещавам тази награда на българския фендъм, който има нужда от малко повече (обосновано) самочувствие и на първо време - от обединение. От опит зная, че наградите -понатрупал съм ги доста вече, - бързо се забравят и едно произведение остава само тогава, когато - клише е, но е вярно - успее да издраска сърцето“, сподели писателят във Фейсбук.  

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com