Маестро Икебана и Башар Рахал ще ни веселят със “Следващият, моля”

Чист съм пред съвестта си, каза Деян Неделчев в отговор на отвореното писмо на Тони Димитрова

Димитър МИШЕВ - в. "Компас"

От 5 октомври българските зрители ще се редят на опашка за голямата награда от 222 000 лева на най-новата световна сензация “Следващият, моля”. В българската версия на Next One ще видим Башар Рахал и Деян Неделчев. Актьорът е водещ на атрактивната игра, която e най-гледаното ТВ шоу през последните три години в Италия, a певецът ще се превъплати в ролята на маестро Икебана. Всяка събота те ще ни забавляват от ефира на ТВ7.

 “Шоуто е с въпроси и отговори за публиката. Аз ще съм веселият човек и ще развеселявам публиката, ще пея, ще се шегувам с Башар, но ще задавам и въпроси”, заяви за “Компас” Деян Неделчев. Преди седмица бургаската певица Тони Димитрова написа отворено писмо, възмутена от твърдението, че покойната Анна-Мария Тонкова заслужавала да се разболее от рак.

“Не съм искал смъртта й. Вярно е, че когато Анна-Мария Тонкова почина, казах “Лека й пръст, но тя не беше свестен човек”. Аз чух зад гърба си “тя си го заслужаваше”, но това не са моите думи. Казваха го колеги. Никога не мога да пожелая и на врага си такова нещо. Тони Димитрова си търси евтина реклама като ме напада, но аз нямам вина. Чист съм пред съвестта си и пред Господ, че нищо лошо не съм направил”, сподели маестро Икебана. 

“…Колко трябва да си изпаднал, за да раждаш песни като „вселенските хитове“ „Съчки“ и тем подобни, след като си пял поезията на Евтим Евтимов?

…Падението е въпрос на избор, мъртво родените му плодове ще горчат основно на своя автор.

Но когато този автор грозно се напъва и ражда злоба, и замерва със роденото от него един отишъл си човек без да му мигне окото - това вече не се търпи.

Нямаш ли страх от Бога, Деяне?”, пише още в посланието на Тони Димитрова до певеца, който има двадесет издадени албума, четири награди от "Златният Орфей" и десетки отличия от престижни конкурси у нас и в чужбина.

“Нямам страх от Бога, Тони, защото съм чист пред съвестта си и казвам истината. Искрен съм, а не лицемер като вас. Аз съм Деян Неделчев, който хората обичат и ме спират по улиците, снимат се с мен нон стоп. Никой не ми е казал лоша дума. Да ги е страх тези, които лъжат, лицемерничат, убиват и крадат! Аз не съм от тях”, каза още изпълнителят на “Обич за обич”, на “Колко си хубава, Господи!” и на десетки други хитове. 

“Живеем уж в демократична държава, но къде е демокрацията, не знам. Има само една голяма анархия. Преди три години в шоуто на Иван и Андрей казах, че по радиото на Анна-Мария Тонкова се въртят песните на едни и същи хора, че там се плаща и че тя спи с музиканти. Тогава никой не ме упрекна, че казвам истината. Сега някои ме упрекват за неща, които не съм казал. На жълтурите им е угодно да пишат каквото си искат”, добавя певецът, който през последните години доби голяма слава с песните си “В гората”, “Дъртака”, “От икебана дървесата ги боли”.

Певецът от Русе печели първата си музикална награда в Бургас. В далечната 1984 година той получава златен медал за певец и сребърен за групата от казармата на фестивала на армейската художествена самодейност в нашия град. 

“Музиката беше моят живот, е, и винаги ще бъде. Аз живея на ръба, когато съм на сцената. Извън нея съм напълно различен!”, признава Неделчев. От 1987 г. неговите приятели и колеги го наричат българският Стиви Уондър, защото гласът му е подобен.

“И до ден днешен пея негови неща, уча се от него. Имам същите октави като него. Той е моят идол”, казва маестро Икебана, който от 5 октомври ще ни весели със “Следващият, моля”.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com