Бегликташ очарова Роси Рос, Лили Иванова не иска да пее с нея

* Иконата на българската естрада отказва да излезе на една сцена с поп звездата, която живее в Брюксел

Валентин ИЛИЕВ - в. "Бургас днес и утре" ("Солено-морско)

Не мога повече да живея далече от България и не знам как ще издържа още една година в Брюксел, сподели поп звездата Роси Рос пред репортер на “Солено-морско”. Наскоро тя посети Бегликташ и заяви, че древното тракийско светилище, което е на 3 километра от Приморско, е едно от най-магичните места, на които някога е била. Пред българския Стоунхендж певицата, която от две години живее в Брюксел, почувствала могъщество и приятни трепети. Енергията от огромните скали, служили на древните астрономи като мост между световете, може да почувства всеки. Усещането е неописуемо,  добавя звездата, която има пет издадени албума, награди за певица на годината, за най-добър дует с Васил Петров и е и лауреат на „Златния Орфей”. 

 

“Без България не мога. Животът в чужбина ми коства много и в личен, а и в професионален план. Надявам се в близко бъдеще да направя съществени промени в това отношение, защото не искам да живея с мъката си цял живот”, споделя Роси Рос. В Брюксел тя изучава френски език в Белгийски институт, а с Бургас и бард фестивала “Солени ветрове”, в който участва през това лято, са свързани най-приятните й спомени. С неохота пък тя си спомня за отношенията си с Лили Иванова.

“Нямам представа защо тя не иска да е с мен на една сцена. Вероятно само тя знае. Всъщност разбрах това от организатора на един концерт, на който е трябвало да участваме заедно с нея и Васил Найденов. По време на пътуването за Русе, където трябваше да пеем, ми съобщиха, че Лили също трябвало да е с нас в микробуса, но тя ги принудила да избират една от нас двете и те предпочели мен. Защо е поискала аз да не участвам, остава загадка. С нея не сме се карали”, уточнява поп звездата, която пее на 12 езика из цяла Европа. В “Песен за България”, която написала докато плачела за родината ни в Унгария, Роси споделя “Българийо, моя родино, за теб аз ще умра”. “Дано да се върна, преди да е късно“, пее пък в „Емигрантска“. 

“Не мога повече да живея далече. Имам още една година в Белгия и после се прибирам в България”, казва жената, която е принудена да живее в белгийската столица заради дипломатическата мисия на съпруга си Ласло Фекете. 

Ако не беше любовта ми към него, никога не бих се разделила с близките, с приятелите и с моята мила родина, казва Роси Рос.

Двамата се запознали през 1998 г. след концерт във Военния клуб в София. Той й поискал автограф, а по-късно вечерта се срещнали в столичен музикален клуб. Тя отишла със сестра си, а Ласло - с колега офицер. На третия ден той й казал, че си заминава за Унгария, а от любезност певицата му прошепнала, че ще й е приятно да се видят отново. Преди Коледа, обаче, унгарецът се обадил на Роси Рос, за да сподели, че идеята да са заедно, много му харесва и се разбрали да се срещнат отново в българската столица. След новогодишните празници пък българската поп звезда посетила Унгария. Ласло я запознал с родителите си и накрая й дал ултиматум. Казал й, че не може да има нищо между тях, ако не се оженят. Така в името на любовта певицата е била принудена да се откаже от кариерата си и да емигрира. Чувствата й обаче охладняли, когато се ражда синът им Адам. Тогава унгарецът е на мисия в Букурещ, а тя в София, но бебето се разболяло и лекарите настояват да бъде оперирано в “Пирогов”. Диагнозата обаче е неясна. 

“Адам беше на 20 дни. Не ми разрешаваха да съм с него, защото бях настинала. Сестра ми влезе в болницата с него. Един ден тя ми се обади и ми каза, че детето било здраво, а медиците се чудили какво да му открият. Това й казала санитарка от отделението. Помолих лекарката да го изпише и с първия самолет се прибрахме в Будапеща. Заведох го в болницата, но му нямаше нищо”, споделя Роси Рос. След лекарската грешка тя загубила вяра в медицината и започнала да лекува сина си с билки. Той е вече на 13 години. Момчето е наследило от нея таланта да рисува и има седем самостоятелни изложби. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com