Режисьорът Людмил Тодоров и журналистът Златна Костова представят новите си книги

Режисьорът на "Лятото на един льохман" и "Шивачки" Людмил Тодоров ще представи в Бургас новият си роман "С череша се задави косът". Събитието е утре /9 юни, четвъртък/ от 18.00 часа в Дома на писателя /ул. Вола 1/.

По време на събитието журналистът Златна Костова, която е и журналист, преводач, поет и преподавател, ще представи новата си стихосбирка "Отмъстителна поезия".


 Людмил Тодоров е автор на два сборника с разкази и няколко романа, между които "Шлеп в пустинята" и "Разглобено лято". Носител е на Националната награда за литература "Христо Г. Данов" (2013). Сценарист и режисьор на филмите "Любовното лято на един льохман", "Приятелите на Емилия", "Емигранти", "Шивачки" и др.

 Златна Костова е журналист, преводач, поет и преподавател. Автор на предавания за Радио "Свободна Европа" и БНР, и видео-интервюта за БТА. Превела е стотици филми и сериали ("Ало! Ало!", "Фолти Тауърс" "Приятели", "Женени с деца"). Автор на стихосбирките "Врабче в черупка" /"Дамян Яков", 2012/ и "Отмъстителна поезия" /"Блек Фламинго", 2016/.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com