Наградиха победителите във второто издание на „С море в сърцето”

Стотици български автори участваха в конкурса

На официална церемония, организирана от община Царево, която се проведе в събота в Лятното кино на града, бяха отличени финалистите във второто издание на конкурса „С море в сърцето”. И тази година в него взеха участие стотици български автори, чиито текстове бяха оценени от тричленно жури в състав: проф. дн Боян Биолчев (председател) – филолог, сценарист и белетрист, гл.ас. д-р Марина Владева – преподавател по съвременна българска литература в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас, Николай Табаков – писател и издател.

Съгласно класирането на журито, наградените в раздел проза са: 

Йоана Мирчева (1-во място), 

Пепа Витанова (2-ро място), 

Кръстьо Раленков (3-то място), 

а в раздел поезия – 

Галина Златева (1-во място), 

Бистра Величкова (2-ро място), 

Тони Теллалов (3-то място). 

Авторите, заели призовите места, получиха, освен парична награда, така също и грамота, плакет и маслена картина с морски пейзаж от бургаския художник Станислав Лазаров. Тази година бяха връчени и две специални награди от издателства „Анубис” и „Булвест-2000” за талантливите деца от клубовете по художествено творчество към читалище „Дряновска Пробуда-2008” – гр. Дряново и клуб „Светлини сред сенките“ – гр. Казанлък.

В приветствените си думи към публиката в Лятното кино, кметът на община Царево – инж. Георги Лапчев, подчерта важността от съхраняване на изяществото на българското слово, благодари на всички участници в конкурса, вдъхновени от образа на морето, и подчерта, че в негово лице талантливите писатели на България имат постоянен приятел, заради което конкурсът ще има своето продължение и през следващата година.

Текстовете на номинираните и наградените участници са събрани в сборник, издание на община Царево, който е достъпен и в електронен формат на адрес: http://www.youblisher.com/p/1459962-Национален-литературен-конкурс-С-море-в-сърцето-Царево-юли-2016-г/

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com