Творци от Сопот се присъединиха към КБП, представиха и две стихосбирки (ВИДЕО)

Станислав Марашки/вляво/  и Гергина Шльомская в момент от учредителното събрание в дома-музей „Иван Вазов” в Сопот. Снимки: Зоя Проданова

Станислав Марашки /вляво/ и Гергина Шльомская в момент от учредителното събрание в дома-музей „Иван Вазов” в Сопот.
Снимка: Зоя Проданова

Литературният клуб към къща-музей Иван Вазов в Сопот се присъедини към Конфедерацията на българските писатели. Това се случи на 21 юли в експозиционната зала на къща-музей, където под погледите на знаковите личности, свързани с живота на литературния патриарх, отправени от картините и фотосите, закачени по стените, творците от Литературен клуб към къща-музей Иван Вазов изслушаха председателя на Конфедерацията на българските писатели Станислав Марашки и му зададоха своите въпроси. 

Специално за събитието от полския град Краков пристигнаха Дария Ондерка-Вожняк и Уршула Бийак, които също са членове на КБП.

"Ние нямаме за цел да разбиваме десетилетни традиции, да рушим установеното, а само да добавим нов етаж към зданието на литературния клуб в Сопот, каза Станислав Марашки, след което допълни: "И е знаменателно, че на това наше вълнуващо учредително събрание присъства не кой да е, а самият патриарх на българската литература, който ни гледа от портрета. Ето защо, ако кривнем встрани от правилния път, той ще ни завърне в него с доброжелателна плесница". След беседата председателят на КБП раздаде членските карти на новоприетите, започвайки от доайена на клуба Екатерина Русчукова.

След учредителното събрание председателят на клуба Гергина Шльомская даде старт на двойна пермиера на стихосбирките "Любовта е признание" от Гинка Панова и "Оледални светове" от Юлияна Дечева, поздравени с изпълнение на пиано от Дария Ондерка-Вожняк.

 

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com