Показват малко известни материали във филма за Петя Дубарова

20-годишнината на музей "Петя Дубарова" ще премине под знака на различното и новото. "Безспорно един от акцентите за отбелязването на юбилея е филмът за Петя Дубарова. Музеят имаше нужда от такъв продукт, за да постигнем едно автентично представяне на личността на Петя Дубарова. Филмът е документално-поетичен. В него неизменна част е поезията на Петя. Видеото ще се прожектира на ученици с образователна цел", каза сестрата на незабравимата бургаска поетеса Елица Дубарова.

 

Филмът е озаглавен "А имах толкоз много да ви кажа..." и ще бъде показан на 15 април, сряда, от 18:00 часа в Дома на нефтохимика. Продължителността му е 51 минути и 27 секунди.

"В лентата са използвани много архивни кадри, ръкописи, както и по-съвременни интервюта с Недялко Йорданов и Христо Фотев. "А имах толкоз много да ви кажа..." е една смес от всичко, което може да опише живота на Петя Дубарова", каза режисьорът Александър Томов.

Музеят ще получи и нова визия за 20-ия си юбилей.

"Предстои цялостно обновяване на дворното пространство на къщата на Петя Дубарова. Надяваме се то да стане много по-привлекателно и повече хора да посещават музея", каза зам.-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева.

Юбилеят ще бъде отбелязан и с едно незабравимо литературно приключение. То ще събере всички, които под една или друга форма са участвали в конкурса "Петя Дубарова" и са били отличавани. Кулминацията на литературните работилници ще бъде на 7 август.

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com