Иван и Живка Ненкови представят „Граматика на грешките“ в Бургас

Освен с книгата със сатирична проза, поетично-музикалното семейство ще зарадва приятелите си в Дома на писателя с изпълнение на песни от репертоара на „Клуб НЛО“

Никулденско шоу ще събере приятели и почитатели на Иван и Живка Ненкови (дует „Морски Струни“) в Дома на писателя. 

Тази вечер от 17:30 часа ще е премиерата на неговата книга със сатирична проза "Граматика на грешките". Очаквайте и концерт от сатирични песни и пародии, творчески истории и лакърдии (хитовете на "Клуб НЛО") с участието на дует "Морски струни" - Иван и Живка Ненкови, добавя авторът на „Ах, морето“.

През пролетта поетичното и музикално семейство представи в Бургас стихосбирката на Ненков „За тебе хората говорят“. 23 от от общо 74 текстове на песните, поместени в нея, се изпълняват от „Клуб НЛО“, а 26 са познати на бургазлии от концертите на „Фамилия Тоника“ и 20 на Тони Димитрова.

Входът е свободен. 

Стихосбирката „За тебе хората говорят“ пък ще бъде представена утре в Равда. Иван и Живка Ненкови ще зарадват почитателите си с музикално шоу в залата на кметството от 18 часа. 

„Приятели от Бургас до Свети Влас, елате в Равда, т.е. при нас, на една литературно-музикална премиера, подготвяна не от вчера. Предварително ви съобщаваме, че автографи ще даваме и всеки ще може срещу 8-10 гроша да си купи българска книга нелоша. Всъщност, книгите са два броя. С едната авторът си прося боя, а другата съдържа песни, коя от коя по-чудесни. Първата се казва "Граматика на грешките" и показва на българския преход болежките. Втората? За нея "Отдавна говорят хората"... Много ни се иска чрез книги като тази (а не с общи фрази), музикалната традиция да се опази... Изобщо - ще има атмосфера готина от Черно море поне до Калотина! И ако сте наблизо, заповядайте! От кеф и от смях ще изпопадате... А ние вместо кебапчета и кюфтета, ще ви предложим зала, осигурена от кмета... И вкусна порция от духовна храна, толкова дефицитна в днешните времена!“, сподели музикалното семейство във Фейсбук.

 

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com