Държавата се гаври с певицата Стефка Берова и с още 15 певци (ВИДЕО)

Изпълнителката на „Семеен спомен за Поморие“ се пенсионирала заедно с покойния вече Емил Димитров и им отпуснали само по 46 лева пенсия

Естрадната звезда Стефка Берова, по която бургазлии и поморийци още въздишат и чуят ли името й, са готови да си изтананикат припева от „Семеен спомен за Поморие“, е ограбена от собствената си държава. Певицата, която е имала по няколко концерта на седмица и може всеки да й завижда заради професионалната кариера, днес живее скромно с пенсия от 136 лева.

Всъщност още на 15 български певци държавата отпуска по толкова средства, макар че всеки месец докато са били на сцената, им е прибирала голяма част от заплатите за осигуровки и данъци. Звучи невероятно, но причината за това безобразие е, че е изгорял архивът за техния стаж при пожар в склад.

„С годините дотук стигнах до извода, че това е пълна лъжа. С какви пари се появиха музикалните компании?", попита риторично певицата в "Здравей, България" по Нова телевизия.    

„Един истински артист не мисли, че идват години, когато ще остарее. Ние не сме получавали толкова много пари, че да отделяме за стари години за пенсия“, заяви Стефка Берова. 

„Двамата с Емил Димитров решихме да се пенсионираме, когато бях на 55 години. Дадоха ни заветните 46 лева, което, преведено на български език за този момент, е 136 или 138 лева. Не искам подаяние, искам заработеното да ми бъде изплатено", сподели изпълнителката. 

"Тъгувам за Боре Годжунов, който остави семейство без почва. Той си отиде обиден, засрамен, отчаян", каза още певицата.

 

Коментари

Login

Search

Menu

Cart

Jtouch25 mobile template for Joomla (c) 2011 - 2012 www.mobilemews.com